Preskočiť na obsah

Turistický oddiel

20.9.1976 na ustanovujúcej schôdzi TJ bol popri futbalovom oddiele založený aj turistický oddiel v počte členov 41. Predsedom sa stal JOZEF RYCHTÁRECH.

Na vrchu Skala bol vybudovaný kotvový vlek, ktorý s menšími opravami slúži doteraz. Okolo roku 2002 bol na pôvodnom mieste kotvového vleku vybudovaný nový vlek – POMA. Vrch Skala je využívaný hlavne v zimnom období na lyžiarske účely, ale aj v letnom období sú často využívané chaty na vrchole pre posedenia turistov.

Za kultúrnym domom je približne od roku 2000 turistami vybudovaný tenisový kurt, ktorý je každým rokom vyťaženejší. Navštevujú ho ľudia zo širokého okolia. Neďaleko sa nachádza Fokr – turistický klub, kde je v zimnom období prevádzkovaný stolný tenis.

Jednými z najaktívnejších členov turistického klubu sú v súčastnosti Jozef Mikulka, Radovan Janírek a Miroslav Pajda, ktorí poriadajú časté expedície do slovenských hôr, ale výnimočné nie sú ani Alpy. Ostatný výstup na Berninu môžte absolvovať spolu s nimi prostredníctvom fotogalérie.

Jedna z posledných akcií turistov Ruskoviec bola túra vo Veľkej Fatre cez Tlstú a Ostrú v roku 2007 a víkendové obliehanie chaty vo Vyhnanej v roku 2008. Rok 2009 utkvie v pamäti ruskovských turistov aj pobytom na Čertovici a pochodom Cestou hrdinou SNP v Nízkych Tatrách, ale najmä výstupom na Elbrus – najvyššiu horu Európy. Roky 2010 a 2011 sa našim cieľom stala Česká republika s jej zaujímavou oblasťou Jeseníkov.